Geam Termoizolant

Geamuri termoizolante

Sticla reprezinta o mare parte din suprafaţa unei ferestre. Pentru a modela ferestrele pe nevoile noastre, este foarte important ce pachet termoizolator de sticla alegem. Geamul termoizolant se obtine prin sigilarea a doua sau trei foi de geam, separate de o bagheta de aluminiu de diferite grosimi, care are mici perforatii spre interior.

Mediul gazos dintre cele doi foi de geam este foarte important, dar si distanta dintre acestea. Intre cele doua foi se introduce un gaz foarte rar precum Argon sau Kripton, pentru obtinerea unor bune rezultate in privinta minimizarii pierderilor de energie.

Sigilarea pachetului este formata din doua etape:

o sigilare primara cu butil, care lipeste fiecare foaie de geam de bagheta distantier.

o sigilare finala cu tiokol, care izoleaza perfect mediul dintre cele doua foi de geam si rezista mult in timp.

Interesat de achiziționare unui geam termoizolant?

Contactează-ne

TERMOPAN și TRIPAN

Geamul izolant este compus din:

Panouri de sticla – doua sau trei, in functie de cerintele proiectului;

Bagheta distantier – determina grosimea cavitatii dintre panourile de sticla; poate fidin aluminiu, otel sau dintr-un material compozit cu deosebite calitati anticondens sitermoizolante (bagheta warm-edge). Bagheta distantier poate fi asamblata cu coltarede plastic sau indoita la colturi;

Sita moleculara – agentul deshidratant ce se introduce in bagheta distantier pentru aabsorbi umezeala din interiorul pachetului;

Sigilarea primara – se realizeaza cu butil si are rolul de a lipi panourile de sticla debagheta distantier;

Sigilarea secundara – in functie de aplicatie se realizeaza cu poliuretan sau siliconstructural avand rolul de a inchide etans perimetrul geamului izolant.

Protectia termica

Un geam este coniderat eficient daca valoarea coeficientului de transfer termic estemica. Acest coeficient este influentat de:

Sticla – cea mai buna sticla pentru protectie termica este sticla tip Low-E;

Grosimea cavitatii dintre panourile de sticla

Gazul din cavitate – gaz inert folosit pentru a creste performantele termoizolanteale geamului. De regula, se foloseste argonul, dar in cazul unor proiecte specialese poate folosi xenonul si kriptonul.

Sigilarea primara – se realizeaza cu butil si are rolul de a lipi panourile de sticla debagheta distantier;

Sigilarea secundara – in functie de aplicatie se realizeaza cu poliuretan sau siliconstructural avand rolul de a inchide etans perimetrul geamului izolant.

Protectie acustica

Pe langa protectia termica, unele proiecte cer si o protectie acustica. Aceasta este influentata de:

Grosimea panourilor de sticla – sticlele mai groase pot imbunatati izolarea fonica;

Cavitatea dintre panourile de sticla – cu cat este mai mica grosimea cavitatii cu atatundele sonore trec mai usor prin pachet;

Exista sticle laminate concepute special pentru o protectia acustica sporita, datoritafilmelor de PVB folosite in procesul de laminare. Filmul PVB filtreaza si o mare partedin razele UV.

Protectie antiefractie

Aceste geamuri se folosesc de obicei la banci, aeroporturi, case de schimb valutar sauin zonele cu trafic mare. Se realizeaza prin folosirea sticlelor securizate, laminate cufilme EVA sau PVB.

Pentru estetica, se pot folosi geamuri ornamentale, decorative, sablate integral saudupa model. Se pot monta in interiorul geamului sprose sau baghete ornamentale deculoarea tamplariei pentru un efect viziual deosebit.

Sticla folosita la realizarea geamului termopan sau tripan poate fi :

•  STICLĂ FLOAT CLARĂ

Sticla de inalta calitate cu fete plan paralele, suprafata naturala si transparenta nedistorsionata.

•  STICLĂ COLORATĂ ÎN MASĂ

Efectul colorat atat în interior cat si in exterior, reflexia slaba a luminii, protectia impotriva radiatiei solare prin absorbtia energiei solare.

•  STICLĂ STRATIFICATĂ ANTIEFRACȚIE

Constituie un element de constructie exceptional pentru vitrajele de siguranta. Fabricat prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla cu unul sau mai multe straturi de folie din polivinilbutiral (PVB) sau de rasina, caracterizate prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate.

•  STICLĂ MATĂ SAU ORNAMENTALĂ

Sticla obtinuta prin procedeul de sablare sau prin diferite striatii de la suprafata materialului folosita cu precadere la usi, compartimentari interioare, geamuri care sa protejeze intimitatea.

•  STICLĂ LOW-E

Sticla cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe una din suprafetele geamului float. Acest strat ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului. Geamul nu numai ca reflecta o mare parte a radiatiei termice inapoi in incapere, dar permite, totodata, patrunderea maxima a energiei solare.

•  STICLĂ 4SEASON

Combina un nivel ridicat de izolare termica cu o protectie solara eficienta. Este alegerea corecta acolo unde se doreşte o izolare termica si o protectie solara ridicata, control energetic sporit si confort. Cand soarele bate pe ferestre, insa trebuie sa tinem cont ca in celelalte anotimpuri, acest geam reduce aportul termic dat de soare, lucru care poate fi resimtit mai putin placut in special iarna.

•  CRISTALUL (sticla de plumb)

Este o sticla in care sodiul si calciul s-au inlocuit cu potasiu si plumb (6SiO2·PbO·K2O) si se caracterizeaza prin proprietati de refractie bune si densitate mare. Flintul si strasul contin un procent de plumb mai mare decat cristalul. Flintul se foloseste pentru prisme si lentile optice.

Interesat de achiziționare unui geam termopan?

Contactează-ne

GEAM STRUCTURAL PERETI CORTINA

Geamul izolant structural se foloseste la fatade ce prezinta o structura continua, fararame si profile, montat pe un schelet metalic rezistent. Sigilarea secundara a geamului izolant structural se realizeaza cu silicon rezistent la UV.

Pentru un mai bun control al transmisiei luminii, imbunatatirii coeficientilor de transfertermic si a factorului solar, in prezent se folosesc geamuri cu depuneri speciale carecontroleaza acesti coeficienti, precum si sticla securizata.

Aceste fatade confera cladirilor un aspect avangardist tinandu-se cont de imbinareageamului cu metal, avand si proprietati excelente atat la control solar, cat si antistatic.

Geamul izolant structural se foloseste la peretii cortina clasici, la peretii cortinasemistructurali si structurali.

Interesat de achiziționare unui geam structural?

Contactează-ne

BAGHETA ORNAMENTALA (Sprosse)

Dacă doriți să îmbunătățiti stilul și design-ul casei, TAMISTEF va ofera o maniera practicã şi elegantã de a face acest lucru prin baghetele ornamentale.
Acestea pot personaliza tamplaria PVC din casa cu un plus de autenticitate, creeând ferestre termopan care se menţin mai uşor curate - interior și exterior.

Există mai multe variante de sprosuri:

sprosuri inserate în camerele ferestrei

sprosuri montate şi sprosuri de împărţire a ferestrei,

sprosuri montate şi sprosuri de împărţire a ușii.

Interesat de achiziționare unei beghete sprosse?

Contactează-ne

Geamuri Termopan pentru un viitor durabil.

Pentru că meriți.